Kashmani 

Kashmani Salukis & Shetland sheepdogs

 

Utställning i äppleträdgård

2009-06-27

Lördagen den 27 juni blev jag hämtad vid hotellet och träffade också min meddomare, Birgit Wamberg,  som kom med egen bil från Danmark. Vi körde till Eplehaven, Rotvoll där utställningen började kl. 10.00.

Utställningsplatsen var grön, lummig och fridfull, med lätta vindfläktar som parerade värmen och gjorde det ganska drägligt för både hundar, utställare,domare och ringfunktionärer i övrigt.

En bjärt kontrast var NKK Int Stjørdal dagen efter, som jag besökte som åskådare. Den utställningen hölls i en mångfald ringar på en grusplan (typ parkeringsplats) som solen lyste obarmhärtigt på hela dagen. Hundarna nästan försvann ibland i moln av damm när de sprang runt ringarna. Rörelserna kom inte till sin rätt på detta underlag, och hundarnas konturer blev hårda för ögat. Jag är glad att jag inte dömde här, men det var intressant att se hur mycket "färskvara" en hund kan vara - en del av de hundar som deltagit för mig dagen innan kunde verkligen ge ett annat intryck här. 

Utställning i epletradgarden

Utsikt från mitt domartält.

Utställning i epletradgarden

Jag dömde afghan, borzoi, italiensk vinthund, saluki och 2 whippetvalpar. Resultat och bilder kommer förhoppningsvis på Norsk Myndeklubbs hemsida http://www.myndeklubben.no/ eller http://www.myndeklubben-trondelag.com/. Nedan några bilder jag tog själv.

BIRafghanTrondheimBIS

Afghan N UCH Moving Ain't No Sunshine BIR BIS-2 med Birgit Wamberg.

BIR BIS uppfgr afghan

BIR och BIS uppfödargrupp afghanhund, kennel Antheartica (även BIS och BIS-uppfödargrupp NKK Int Stjørdal dagen efter för Per Iversen/Espen Engh).

BIR o BIM borzoi Trondheim

BIR och BIM borzoi: INT. Dk.Ch Nv-02 Kazar Olympia och sonen NUCH Kazar Rurik.
Olympia blev BIR, BIS-3 and Best in Show Veteran. (Dagen efter blev Rurik BIR, BIG och BIS-2 för Per Iversen, Paul Stanton och Jacki Jacson i Stjørdal).

BIR Borzoi

Min BIR Borzoi blev BIS-veteran och BIS-3 för Birgit Wamberg.

BIRSalukiTrondheim

BIR-saluki (7 + 8) blev den unge Khalils Tarab.

BIM TRondheim

BIM-saluki NUCh El-A'Dini Khalifa

Fler resultat på http://saluki-norway.com/utstill/2009/2009.html

 BIS-final

Line-up för BIS-finalen: whippet Int & Nord UCH KBHV-06 NV-07 Courtborne Ramazotti blev BIS och unga italienska vinthunden Talata Xena La Contessa BIS-4